Geocaching

Duparin heeft in Rotterdam een eigen geocache liggen met de naam 'Bandstemmen', GC Code is GC5B2VE. Naast dat dit ook een hele leuke hobby is, proberen we op deze manier ook mensen te laten kennismaken met de bijzondere wereld van o.a. het EVP. Hier krijgen we via het logboek soms leuke reacties over.

Geocaching is een modern schatzoekspel in de echte wereld, gebruik makend van GPS-ontvangers. Deelnemers navigeren naar een specifieke set van GPS coördinaten en doen dan een poging de geocache te vinden die op die locatie is verstopt. Dit kan van alles zijn, je weet dus eigenlijk nooit waar je precies naar op zoek bent. Als je de geocache gevonden hebt vul je het logboekje of de logrol in met je naam en de datum en leg je de geocache weer netjes terug op dezelfde plek. Dit alles zo onopvallend mogelijk. Je logt tenslotte ook nog op de speciale website geocaching.com en hier kan je dan een leuk verhaaltje van maken, altijd leuk voor de eigenaar van de geocache (CO) en je mede geocachers om te lezen. Bovendien kom je met deze hobby op de mooiste plekjes die er te vinden zijn en je kunt het overal doen, want er zijn over de gehele wereld meer dan 2,6 miljoen geocaches te vinden en wereldwijd zijn er meer dan 6 miljoen mensen die zich met dit moderne schatzoeken bezig houden. Het enigste wat je eigenlijk nodig hebt is een GPS-ontvanger, bijvoorbeeld van het merk Garmin, maar met een gratis geocache app op je smartphone werkt het ook prima.Meer info is te vinden op de officiële website
www.geocaching.com en in de filmpjes hieronder.

De Duparin geocache pagina is hier te vinden: 
http://www.geocaching.com/geocache/GC5B2VE_bandstemmen
Ger van Duparin heeft ook een persoonlijke Travel Bug Code die op Geocaching.com te loggen is. U kunt dan zien welke hobby Ger nog meer heeft. Het zou leuk zijn als u, als geocacher, deze zou willen discoveren en vermeld er in het discovery log dan tevens bij dat u deze code op deze website gezien hebt.
Hier enkele filmpjes om kennis te maken met geocaching.